Artistar

BIGBANG

Olaf, Niko og Øystein er ikke bandets første besetning, men det er utvilsomt denne konstellasjonen som har definert dem. Olaf Olsen, lett gjenkjennelig bak trommene og en ettertraktet bidragsyter for andre når han ikke er på veien med Bigbang. Glem heller ikke at han er en av to Olsens i bandprosjektet til sin bror (Todd) Terje. Nikolai Hængsle, også en travel mann, både som bassist par excellence og som musikkprodusent. Fast inventar i Elephant9 og svært sentral i det glimrende prosjektet Band of Gold.


Som bandets vokalist, gitarist og låtskriver er Øystein Greni en tydelig frontmann og eneste konstante medlem siden starten. Øystein vokste opp i et hjem med en stor platesamling og en far som også var (er) musiker. Han var med på bandøvelser fra før han kunne snakke, musikken ligger i blodet.Det er lett å glemme at Bigbang er en trio, at alt man hører og ser kommer fra kun tre musikere. Der de aller fleste rockband trenger fire eller gjerne fem medlemmer for å holde skuta flytende, lener den klassiske trioen seg på musikalsk dyktighet, dynamikk og multitasking. Bass, trommer og en gitar, det er det mest krevende men kanskje også det edleste bandformatet. Når det funker så kan det bli magisk, se bare på Cream, Nirvana eller The Jimi Hendrix Experience. Med Bigbang funker det.


Fjorårets album «Le Californie» ble til gjennom Covid-19 og full nedstenging. Låtene på albumet oser av (sam)spilleglede og unike gitarriff som har blitt finslipt gjennom den lange og ufrivillige ventetiden. Festivalsesongen 2023 ble kronet av opptreden på Øyafestivalen der Bigbang virkelig demonstrerte hvilken unik kraft de er på en scene, til panegyrisk respons fra publikum og presse. 


"Bigbang er en skatt, en urkraft i norsk rocks samtid som i sine beste stunder trekker med seg store folkemengder på pur energi og publikumsappell (…) Det er rett og slett noe av det beste vi har sett av Bigbang noensinne." (Dagsavisen om konserten på Øyafestivalen 12. august, terningkast 6)

Luxus Leverpostei

Luxus er blitt ”litt” mer rocka, ”Litt” mindre vulgær.


En Luxuskonsert er for folk flest, men er du over 92 år og har problemer med å se humoren og ironien i det hele, bør du nok holde deg hjemme denne kvelden.


Bandet: 

Sang,Gitar: BOB KÅRE 

Sang,Gitar: STÅLULL 

Tromme : KJELL

Keybord/Synth: GERRY 

Bass, Sang : BØGWALD

Luxus Leverpostei består av 5 glade gutter hovedsakelig fra Kvinesdal, i sin beste alder.


Luxus har spilt over hele landet i 30 år, de er blitt dyktige i sin jobb. De har fått meget positive tilbakemeldinger fra publikum, men langt mindre fra pressen. Dette mye p.g.a. tekster og særpreget showet. Ang. plater, har Luxus til nå solgt ca. 300.000 plater + 25.000 singler ( 3.GULL + 1 PLATINA).


Plater for være plater, det er konsertene disse gutta er mest kjent for. Og det er vel ingen overraskelse at det er det de liker best selv også. Å sjokkere eller å være vulgære, er ingen kunst i dag, alle gjør det. Men hensikten er at folk som går på konsert, skal oppleve noe, ikke bare høre. (Da kunne man like gått sittet hjemme og hørt på en eller annen CD`plate.)

Rammsund

Rammsund kjem til Trandal


Rammsund har aldri fått nokon målpris, men derimot gitt ut sin eigen. Båe Språkrådet og Mållaget har vore blant dei heldige mottakarane av Rammsunds Målpris, men det er sjølvsagt fyrst og fremst musikken som skapar stemning. For kva kan vel eigentleg slå Rammstein på nynorsk? Inkje!  


Du må berre skjøne nynorsk for å skjøne Rammstein

Du vert ikkje det største ikkje-engelskspråklege rockebandet i verda, om ikkje musikken og melodiane er feite nok til å stå på eigne bein. Du med andre ord ikkje skjøne orda til Rammstein. Men då ein kompisgjeng frå Oslo på slutten av 1990-tallet starta å gere djupdykk i tekstane, skjøna dei at dette måtte verda få med seg! Eller, i kvart fall måtte Noreg få det med seg (det fekk vere måte på kor stort ansvar ein skulle ta på seg).


Dermed vard den fødd: ideen om Rammstein på norsk! Det måtte vere hardt, feitt og brutalt. Og med ein noko større dose godt humør enn kva metalband gjerne er kjend for. Dessutan, skulle ein bevare schwungen frå dei tyske tekstane, heldt det ikkje med utvaska bokmål. Det er nemleg berre eitt norsk språk som er stramt og hardbarka nok til å vere det østtyske metalfenomenet verdig. Det måtte verte nynorsk.


Ei utsliten Spynorsk Mordliste og eit par korrekturlesingar av Språkrådet seinare, og dei fyrste Rammstein-songane på nynorsk var klare, ein vinterdag i 2003. Rammsund var fødd.


Sidan har det gått slag i slag, og det finst knapt ei scene i Noreg kor ikkje Rammsund har misjonert på vegne av Rammstein og Målsaka. Og no kan dei endeleg óg krysse av for Trandalrock!


Rammsund har ikkje vore på Sunnmøre sidan 2014, nemleg på Rokken i Volda i 2014. Denne gongen er det altså Trandal som står på menyen. 


Facebook

Instagram

Youtube

The cocktail slippers

Cocktail Slippers består av:

Silje Hope (aka Hope): vokal 

Stine Bendiksen (aka Rocket Queen): gitar og kor

Astrid Waller (aka Sugar Cane): bass og kor

Sara Andersson (aka Vega): gitar og kor 

Maria Storaas (aka Smash): trommer

Cocktail Slippers, et eksplosivt liveband med en unik stil, har i årtier begeistret publikum med stadion-rockelåter og ville, visuelle sceneantrekk. Bandet spiller en herlig, forfriskende blanding av garagerock og 70-talls rock med tydelige spark til andre tidsepoker. Det hele pakket inn av et fyrverkeri av en kvintett. «Hunndjevelsk Stjernestøv» skrev Klassekampen etter en konsert med bandet.  


Gled deg til å bli med på Cocktail Slippers' musikalske reise, hvor du kan forvente å bli underholdt og oppslukt av deres unike rockeunivers fra det første gitar-riffet!

Silver trail

Bandmedlemane er 

Knut  Arve Eilefsen (trommer)

Martin Foldal (bass)

Per Arne Bjørkedal (vokal) 

Frank Utgård (gitar).

Silver Trail er lokale veteranar frå rockemiljøet i Ørsta/Volda som kun spelar eige materiale. Bandet gav ut albumet «Late Arrival» hausten 2023 og jobbar no i studio med ny musikk som fansen vil kjenne att stilmessig. 

Silver Trail gler seg til å presentere både rykande ferske låtar og materiale frå «Late Arrival» på Trandalrock 2024.

Silver Trail sin musikk er melodiøs rock med trøkk og fengande refreng, og bandet er musikalsk inspirerte av artistar som Iggy Pop og Billy Idol.

MAK

Vokal/synth: Agneta Magerøy Lervik
Gitar: Daniel Örn
Gitar: Andreas Himmelskip Jakobsen

Bass: Gert Jo Garnes

Slagverk: Martin Sørvold

MAK er et norsk/islandsk band. Deres unike sound er en blanding av rockepåvirket pop, med dype røtter fra både postrock og ambient musikk. MAK sin sound er fortsatt under utvikling, og kommende album er litt annerledes enn slik vi kjenner MAK i dag.

De ga ut sin første singel “Sirens” i 2021, med god respons. Senere samme året ga de ut singelen “Unsolved”. I 2022 ga de ut sin første EP “My Broken Mind”.

Backstage girls

Backstage Girls er:
Sigbjørn Follestad (vokal og gitar)

Gard Eirik Austrheim (vokal og bass)

Frode Sundnes (tromme)

Siggen (Sigbjørn Follestad), Gard Austrheim og Frode Sundnes kjem sjølvsagt i år også. 

Dei opnar festivalen fredag, og har vorte Trandalrock sitt faste innslag, meir som eit husband. 

Med gode kjende slagerar spelar dei så allsongen ljomar og rockefoten ristar. Her blir det lova godsteming frå start til slutt. 
AKustisk Rockemiks

Laurdag kl. 15.00-17.30

🎤🎸TBA

🎤🎸TBA

🎤🎸TBA

🎤🎸TBA